Home » extra » VVD: Verhuizing cruiseterminal is onzinnig

VVD: Verhuizing cruiseterminal is onzinnig

Published at November 8, 2016 at 2:43 PM

De verhuizing van de cruiseterminal uit het centrum van Amsterdam is een onzinnige maatregel, vindt coalitiepartij VVD.

VVD: Verhuizing cruiseterminal is onzinnig

 

De verhuizing van de cruiseterminal uit het centrum van Amsterdam is een onzinnige maatregel, vindt coalitiepartij VVD.

DOOR: 8 NOVEMBER 2016, 14:43

De fractie wil woensdag, tijdens de vergadering van de gemeenteraad, opheldering vragen aan D66-wethouder Kajsa Ollongren, die vorige week tijdens een speech de verhuizing 'onvermijdelijk' noemde.

Ollongren zei dat de cruiseterminal aan de Piet Heinkade niet meer past in de drukke binnenstad en dat het college maatregelen moet nemen. VVD, met SP en D66 onderdeel van datzelfde college, is niet overtuigd.

Toeristen die van de cruiseboot stappen zorgen niet voor de overlast in de binnenstad, zegt fractievoorzitter Marja Ruigrok. "Ze maken geen gebruik van Airbnb, want ze slapen aan boord, en kotsen niet in de portieken."

Dualistisch systeem
Ruigrok vraagt zich af of het geld voor de verhuizing niet beter besteed kan worden aan extra handhaving van de overlast, veroorzaakt door drukte.

Dat VVD afstand neemt van een wethouder die spreekt namens het college waarvan de partij zelf deel uitmaakt, vindt Ruigrok niet vreemd. "We zitten in een dualistisch systeem, dus ik mag vragen stellen."

Bruggen over het IJ
VVD-wethouder Eric van der Burg stemde op sociale media in met de stelling dat de verhuizing van de cruiseterminal de deur openzet voor bruggen over het IJ.

De hoge cruiseschepen over het IJ vormen nu nog een belemmering. "De bruggen over het IJ kunnen inderdaad een argument zijn om de cruiseterminal te verhuizen," zegt Ruigrok. "Maar zover is de discussie nog niet. Ollongren gebruikt de drukte als argument voor de verhuizing. Daar zetten wij vraagtekens bij."

Ondertussen worden al vijf verschillende locaties als optie voor de nieuwe cruiseterminal genoemd. Lees verder: Het getouwtrek om de nieuwe cruiseterminal is begonnen.

 

BRON: Het Parool


«   »